شیخ عبدالرزاق گفت: وظیفه تمامی مسلمانان در جای جایِ جهان، تلاش برای تحقق وحدت و کنار گذاشتن اختلافات است. بنابراین نتیجه میگیریم که در این شرایط، حفظ وحدت و دست کشیدن از اختلافات نه یک سنت و اقدام نیکو بلکه یک تکلیف شرعی است.
بوالحیه اظهار داشت: طبیعتا تحقق صلح، یک فرایند فراگیر و همهجانبه است. برخی تصور میکنند که صلح در نقطه مقابل جنگ قرار دارد اما حقیقت این است که صلح در مقابل اشکال مختلف هرگونه مناقشه، منازعه و درگیری است.
هارون اظهار داشت: ما به شدت به تبیین احکام الهی در خصوص وحدت اسلامی نیاز داریم. امروز افراد و گروه هایی تلاش میکنند که در صفوف امت اسلامی تفرقه و جدایی ایجاد کنند. هدف این افراد و گروهها، تکه تکه کردن امت اسلامی است.
ماموستا خاتمی اظهار داشت: اندیشمندان و علمای اسلامی به خوبی بر این مسئله واقف هستند که وحدت محدود به زمان و مکان و جغرافیای خاصی نیست و حتی باید گفت که وحدت محدود به اسلام هم نیست چراکه سفارش الهی به وحدت از یک جامعه کوچک که همان خانواده است، شروع می شود و گستره آن تا جهان اسلام و کل جهان ادامه دارد.
رئیس گروه معارف اسلامی دانشکده نمونه جورانپور بنگلادش پیشنهاد کرد برای اتحاد مسلمانان در کوتاه مدت و بلند مدت در دانشگاه های کشورهای مختلف اسلامی، دوره های آموزشی برگزار شود.
حجت الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب اظهار داشت: خانواده بزرگ جهان اسلام از خانواده های کوچک تری تشکیل می شود؛ خانواده شیعی، حنفی، حنبلی، مالکی، زیدی، ظاهری و اباضی از جمله خانواده هایی هستند که مجموعه خانواده جهان اسلام را تشکیل می دهند.
رئیس بنیاد دعوت اسلامی علمای افغانستان گفت: پیدایش مذاهب نشان دهنده تکامل خرد اسلامی به منظور جبران غیبت پیامبر بزرگوار اسلام (ص)و گسستن رشته های وحی از یک سو و گستردگی نیازها وپیچیدگی جوامع از سوی دیگر بود. چه بسا به دلیل تراکم دانش فکری، باب های گوناگون دانش فقه مطرح شد، بنابر این این امر حالت طبیعی در راستای حرکت تمدنی به شمار میرود.
عضو جنبش امل و مدیر شبکه رادیویی الرساله گفت: همه باید با حکمت و تدبیر و احتیاط، عمل کنیم تا بتوانیم از تأثیرات منفیِ این شرایط بر کشورهای اسلامی جلوگیری کنیم.
حجت الاسلام عباسی اظهار داشت: تمدن نوین اسلامی یک تمدن مبتنی بر ارزش های انسانی و جهانی است و عقلانیت، معنویت و عدالت را در بر دارد؛ بنابراین تمدن نوین اسلامی، تمدنی است که در خدمت همه بشریت قرار دارد.
رئیس دانشکده علوم انسانی دانشگاه کربلا تأکید کرد: کنفرانس وحدت اسلامی کارگروههایی را به منظور جست و جوی راهکارها و ساز و کارهای تحقق وحدت اسلامی مشخص کند.
امام جمعه مسجد زین العابدین چابهار تصریح کرد: هفته وحدت از جمله عواملی برای ایجاد وحدت است و میتوان از آن به خوبی استفاده کرد. ما مسلمانان این هفته را جشن میگیریم تا برای نسلهای آینده، شأن پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) را تبیین کنیم.
مدیر حوزه علمیه خواهران بانو امین اظهار داشت: خداوند برای همه مسلمانان در چهار مذهب تسنن ( شافعی، حنفی، مالکی و حنبلی) و همچنین شاخه های مختلف اهل تشیع یک خط مشخص و معینی را ترسیم کرده است. اطاعت از قرآن و سیره حضرت رسول بر مبنای این اصل است که همگان با یکدیگر مودت و در برابر کفار شدت داشته باشند.«اشداء علی الکفار رحماء بینهم».
نعیمی خاطر نشان کرد: ما مسلمانان باید بر روی نقطه اتصال تمرکز کنیم و اگر اختلافی هم وجود داشته باشد، نباید آن را به تفرقه تبدیل کنیم. اگر همه ما در دایره خود حرکت کنیم بی شک به نفع ماست و پیشرفت خواهیم کرد.
امام جمعه اهل سنت کرمانشاه تصریح کرد: باید عواملی که سبب می شود ما از احیای امت واحده دور بشویم و ترفندهایی که دشمنان در این راستا انجام می دهند را شناسایی کنیم.
مدرس رئیس شورای علمای شیعه افغانستان اظهار داشت: مبلغان دین باید مسئله ارزشمند تقریب که خاستگاه مذهبی دارد را تبلیغ کنند، از همین رو ترویج گفتمان وحدت در بدنه حوزه، از مهمترین اقدامات مربوطه در این باره است.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: اکنون در هر نقطه ای از عالم که ندای وحدت و بیداری اسلامی به گوش می رسد، دشمنان اسلام می کوشند تا ضمن ایجاد تفرقه آن را از بین ببرند.
امام جمعه اهل سنت شیراز بیان کرد: کنفرانس های وحدت باعث روشن شدن اتفاقاتی خواهد شد؛ هر یک از نخبگان و اندیشمندان از داخل و خارج با حضور و ابراز دیدگاه های خود و برگزاری نشست های مختلف گردهم جمع می شوند و به گفت و گو می پردازند و ذهنیت هایی که احیانا نسبت به نظرات یکدیگر داشته اند را روشن خواهند کرد.
استاد حوزه علمیه قم بیان کرد: تشکیل جلسات گفت و گوی علمی با چهره های علمی ادیان و مذاهب موجباب تقویت گفت و گوی بین مذاهب و ادیان را فراهم می سازد؛ باید با چهره های اثرگذار نشست برگزار کرد. نشستی که از ملزمات آن حکیم بودن، مؤدب بودن، منصف بودن و عالم بودن است که می تواند در امر وحدت کمک بسزایی داشته باشد.